Magnus Utvik blir kommunförfattare i Strängnäs

Författaren Magnus Utvik blir anställd på deltid som kommunförfattare i Strängnäs kommun 2018-2019. Han börjar den 1 oktober. Målet är att få igång vuxnas skrivande i olika former.

Fler människor ska uttrycka sig i ord och framföra sina känslor och tankar. Det finns ett stort behov hos många vuxna att berätta om sina liv.

Tillsammans med litteraturutvecklaren och bibliotekarien Peter Björkman ska Magnus Utvik skapa olika skrivaraktiviteter runt om i kommunen. Bland annat ska det resultera i en antologi med texter från invånare i Strängnäs kommun som publiceras hösten 2019.

- Jag är mycket glad över att vi har rekryterat en sådan etablerad och skicklig författare som Magnus Utvik, säger Christer Hermansson, kulturchef i Strängnäs kommun. Han har dessutom en stor litteraturkännedom och erfarenhet som skrivpedagog. Jag tror det blir ett lyft för vuxnas skrivande i kommunen.

Magnus Utvik, född 1964, är en rutinerad författare som skrivit diktsamlingar, romaner och facklitteratur. Senast publicerade bok är Partiet på kant med (v)erkligheten: en historia om solidaritet. Han recenserade i många år litteratur i SVT och har en egen podcast om böcker.

Kommunförfattarprojektet finansieras med medel från Statens kulturråds satsning”Stärkta bibliotek”.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 september 2018