Stallarholmens fritidsgård tar en paus

Från och med 2019 tar Stallarholmens fritidsgård en paus och flyttar den största delen av verksamheten till Mariefreds fritidsgård. Samtidigt kommer fritidsgårdsverksamheten i Strängnäs kommun att samarbeta mer med Drömfabriken i Stallarholmen med personal på plats vissa dagar och tider.

Ungdomarna som besöker Stallarholmens fritidsgård är få sedan flera år och det är den största anledningen till förändringen.

Dialog om behov och önskemål

För de elever i årskurs 6 och som fram tills nu tagit del av verksamheten på Stallarholmen fritidsgård, undersöks nu vilka andra alternativ, förutom samarbetet med Drömfabriken, som kan bli bra istället. Fritidsgårdsverksamheten kommer tillsammans med lokala barnombudsmannen att hålla en dialog med ungdomar, föreningar och Drömfabriken för att identifiera behov och önskemål.

För de som går i skolan i Mariefred blir det smidigare att ta del av verksamheten och aktiviteterna där, eftersom Mariefreds fritidsgård kommer att ha öppet mycket mer.

Paus betyder just paus, det vill säga att verksamheten ska inte läggas ner, men i nuläget är pausen avgörande för att kunna matcha behoven bättre.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 december 2018