Fyrverkerier avfyrade inne i Strängnäs resecentrum

Under natten till nyårsafton fyrades fyrverkerier av inne i Strängnäs resecentrum med följd att lokalen rökfylldes och stängdes.

Under den kommande veckan kommer kommunens trygghetssamordnare, socialtjänsten och fritidsverksamheten att träffas tillsammans med polisen för att skapa en aktuell lägesbild rörande tryggheten på och kring resecentrum. Detta med anledning av de händelser med farlig hantering av fyrverkerier som skedde i Strängnäs och som kulminerade då en grupp ungdomar/unga vuxna tände på fyrverkerier inne i resecentrum natten mot nyårsafton. Strängnäs kommun ser allvarligt på händelsen och har nu ett nära samarbete med polisen i ärendet.

Enligt kommunpolis Peter Sigurd är en förundersökning inledd gällande framkallande av fara för annan, skadegörelse och allmänfarlig ödeläggelse. Utredningsläget bedöms som gott. Polisen har över tid arbetat målinriktat mot just resecentrum för att förebygga brott och öka den upplevda tryggheten på platsen. Detta sker också i samverkan mellan polisen och kommunen, som efter den senaste tidens händelser ökat antalet ronderingar av Securitas kommunbil i området.

– Syftet med mötet under den kommande veckan är att skapa en samsyn och rätt förutsättningar för att komma tillrätta med den situation som nu finns på resecentrum, säger tillförordnad kommundirektör Lars Ekström.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 januari 2019