Anmäl dig till kampanjen Vi håller Strängnäs rent

Soppåse med skräp

Varje år deltar Strängnäs kommun i Håll Sverige rents aktion mot nedskräpning. Var med du också i kampen mot skräpet!

I Strängnäs kommun deltog förra året över 4200 personer i kampanjen, vilket motsvarar mer än 10 procent av kommunens invånare. Engagemanget bland deltagarna, huvudsakligen elever och pedagoger från förskolor och skolor, var mycket stort.

Årets kampanj äger rum den 6-10 maj. Kan vi tillsammans slå förra årets deltagarrekord?

Vem kan delta?

Alla är välkomna att delta i kampanjen. Inbjudan har redan skickats ut till förskolor och skolor. Även privatpersoner, föreningar och företag är också välkomna att anmäla sig.

Hur anmäler man sig?

Barn och ungdomar

Anmälan för skolor och förskolor samt barn- och ungdomsföreningar görs på Håll Sverige Rents webbplats. Sista amälningsdag är 31 mars 2019.

Kontaktperson för skolorna i Strängnäs är: Daniel Nygren Hårdstedt Daniel.NygrenHardstedt@strangnas.se

Kontaktperson för förskolorna i Strängnäs är: Maggan Bergquist Maggan.Bergquist@strangnas.se

Utlottning av priser kommer att ske bland anmälda barn och ungdomar.

Övriga deltagare

Privatpersoner, föreningar och företag som vill delta i kampanjen anmäler sig genom att skicka ett mejl till vihallerstrangnasrent@strangnas.se. I mejlet anger du kontaktperson och antal deltagare. Sista amälningsdag är 31 mars 2019.

Var hämtar jag sopsäckar?

Förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar som anmäler sig via Håll Sverige Rents webbplats får kostnadsfritt skräpplockarmaterial i form av sopsäckar och soppåsar. Säckar och påsar levereras till anmälda skolor och förskolor med kommunens internpost innan kampanjen startar.
Anmälda barn- och ungdomsföreningar kan hämta påsar/säckar i Kontaktcenter på Kommunhuset under vecka 19.

Privatpersoner, föreningar och företag använder i första hand egna påsar att plocka skräp i. Om ni inte har tillgång till skräpåsar så är ni välkomna att hämta påsar/säckar i Kontaktcenter på Kommunhuset under vecka 19. Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan också köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop

Vad gör jag med skräpet?

Det skräp som samlas in av förskolor och skolor tar kommunen hand om. Privatpersoner, föreningar och företag ansvarar själva för att insamlat skräp sorteras och återvinns.

Berätta om ert arbete

Använd gärna hashtagen #vihallerstrangnasrent om ni berättar om er skräpjakt i sociala medier.

Varför genomförs denna kampanj?

Nedskräpning skapar otrivsamma och otrygga miljöer och kan skada djur och människor. Genom att plocka skräp uppmärksammas inte bara skräpet på ett nytt sätt, vi visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.

Genom kommunens medverkan i kampanjen får vi inte bara en renare, trivsammare och tryggare närmiljö att vistas i. Vi bidrar genom kampanjen även till kommunens långsiktiga arbete med att höja medvetenheten inom hållbarhetsområdet.

Vi håller Strängnäs rent
Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 mars 2019