Dags för Krisberedskapsveckan 2019

Den 6-12 maj pågår Krisberedskapsveckan runt om i landet. Passa på att fundera över hur en kris skulle påverka dig och hur du kan förbereda dig.

MSB Krisberedskapsveckan

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Om värmen och elen försvann och maten tog slut i affärerna. Om du inte kunde laga eller förvara mat. Om det inte finns vatten i kranen eller toaletten. Om du inte hade tillgång till mobilnät eller internet, om du inte kunde tanka din bil eller använda betalkort. Skulle du veta vad du skulle göra då?

En kris kan göra att samhället inte fungerar som vanligt. Mycket kan hända - och det kan gå fort. De allra flesta av oss har aldrig varit med om något sånt. Vi har svårt att föreställa oss mörka städer och vägar, iskalla bostäder, mat som förstörs, långa köer och stora problem med att få information om vad som händer.

Hur skulle en kris påverka dig och dina nära? Genom att fundera en stund kring detta, kan du skaffa dig en egen mental beredskap. Att vara förberedd betyder mycket den dagen något händer.

Vill du veta mer om hur du kan förbereda dig, vad en Krislåda bör innehålla och få andra värdefulla tips? Besök då representanterna från FRG (Frivilliga Resursgruppen) som finns på plats under Krisberedskapsveckan 6-12 maj.

Här hittar du FRG under veckan:

Torsdag 9/5:               kl 11-19  Präntaren     kl 11-19 Solberga
Fredag 10/5:               kl 11-19  Präntaren     kl 11-19 Solberga
Lördag 11/5:              kl 11-15   Präntaren     kl 11-18 Solberga


Vill du läsa mer om krisberedskap kan du läsa mer i MSB:s broschyr "Om krisen eller kriget kommer". , 3 MB.

#krisberedskapsveckan2019

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 december 2020