• Startsida
  • / Nyheter
  • / Strängnäs kommun går framåt i årets undersökning av företagsklimatet

Strängnäs kommun går framåt i årets undersökning av företagsklimatet

Företagsträff

Strängnäs kommun går framåt när Svenskt näringsliv presenterar sin årliga undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

På nio av femton områden stiger betyget för kommunens näringslivsklimat. Ett av dessa områden är betyget för det sammanfattande omdömet som stiger till 3,5 vilket är den högsta nivån någonsin för Strängnäs kommun och strax över genomsnittet för svenska kommuner.

Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner har genomförts sedan slutet av 1990-talet och i dess nuvarande form sedan 2002. Närmare 31 000 företagare i landet, varav 1017 företag i Södermanland, har deltagit i enkäten. I enkäten får företagarna bland annat svara på frågor om attityder till företagande hos tjänstepersoner och politiker, kommunens service till företagen och tillgången på medarbetare med relevant kompentens.

Gemensamt och långsiktigt arbete

Flera av de områden där Strängnäs kommun förbättrat sitt betyg rör just områden kopplat till det som kommunen rår över själva, som politikers och tjänstemäns attityder, dialogen med företag, kommunens service och upphandling samt konkurrens från kommunen.
Samtidigt faller betyget på fyra områden och fallet är som störst inom vägnät, tåg- och flygförbindelser.
- Sammantaget är detta ett stort steg i rätt riktning. Nu fortsätter arbetet med att hela tiden vässa vårt gemensamma och långsiktiga arbete med att stärka vårt företagsklimat. Det är ett jobb som inte görs av några få, det görs gemensamt av alla i kommunorganisationen och tillsammans med företagare och andra aktörer, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M).

För dig som vill veta mer:

På Svenskt näringslivs webbplats kan du läsa mer om företagsklimatet i Södermanland.

På webbplatsen foretagsklimat.se kan du ta del av hela resultatet av undersökningen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 maj 2019