Skriv om ditt liv blir en bok i höst

Projektet Skriv om ditt liv i Strängnäs kommun tar sommarlov. Nu är alla 130 texter sammanfogade till en antologi och manuset går till tryck i början av augusti.

– Det har varit en fantastisk resa som alla vi runt projektet fått förmånen att göra tillsammans med er författare sedan projektet sjösattes i början av oktober 2018, säger kommunförfattaren Magnus Utvik. Vi vill passa på att tacka alla er som skrivit men också er som varit med i någon litterär workshop och kommit på författarträffarna under våren. Och naturligtvis ett stort tack till alla som besökt Multeum och varit modiga att diskutera och arbeta med era texter tillsammans med mig och Peter Björkman.

Juryn, som har läst alla texter utan att veta vem som har skrivit dem, har valt ut tre pristagare. Vilka vinnarna är meddelas på releasefesten i höst. Dessutom har juryn fått i uppdrag att ge fem hedersomnämnanden. Vilka det blir meddelas på samma releasefest. Mer information kommer under augusti.

Vilka sitter i juryn?

I juryn jobbar förläggare Anna Säflund Orstadius, kulturnämndens ordförande Monica Lindell Rylén och kommunikationschef Mattias Johansson med stöd av kommunförfattaren Magnus Utvik och litteraturutvecklaren Peter Björkman.

Kontakt och information:

Frågor om projektet, antologin och releasefesten besvaras av kommunförfattare Magnus Utvik via mejl magnus.utvik@strangnas.se eller kom förbi Multeum och prata med Magnus.

Glad sommar och på återhörande!

Christer Hermansson, kulturchef
Magnus Utvik, kommunförfattare
Peter Björkman, bibliotekarie och litteraturutvecklare
Annika Busch Palm, kultursamordnare
Stina Lorentz Pantzar, kommunikatör

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juni 2019