Samtalsgrupp för barn och unga

relationships and love concept - womans hands showing paper cutout team

I samtalsgruppen Lugna rummet träffas barn och unga som lever nära någon som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Den 17 september startar en ny grupp.

När man lever i en familj där någon som står en nära mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk är det lätt att känna sig ensam. Det är lätt att tro att det inte finns någonstans där man kan få prata om sin situation.

Stödgruppen Lugna Rummet är till för barn och unga mellan 7-15 år som har någon i familjen, en mamma, pappa eller ett syskon som lider av psykisk ohälsa eller har ett missbruk.

Ny samtalsgrupp

Den 17 september 2019 startar Lugna rummet en ny grupp. Inskrivningssamtal sker under vecka 37.

I Lugna rummet får du träffa andra barn och ungdomar som lever i en liknande situation som du. Vi träffas en gång i veckan, efter skolan, och pratar, läser och gör praktiska övningar för att tillsammans förstå vad psykisk ohälsa/missbruk är och prata om hur det är att leva i en sådan familj.

Det är gratis att vara med i gruppen som är ett samarbete mellan Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö och Strängnäs kommun.

Så anmäler du dig

Är du intresserad av att vara med eller har du frågor?


Skicka e-post lugnarummet@strangnas.se eller ring till Anhörigcentrum på telefonnummer 0152-297 05. Du kan också kontakta diakon Carina Norlén på telefonnummer 0152-245 21.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 augusti 2019