Flera pågående vägarbeten i Strängnäs

Varningsskylt vid arbetsplats för gatuarbete.

Under senare delen av augusti kommer flera gator och vägar i Strängnäs att vara helt eller delvis avstängda för reparations- och förbättringsarbeten av vägnätet.

Arbetena är en del i kommunens långsiktiga arbete med att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten.

Följande gator och vägar påverkas:

Källgatan/Nygatan

Återställningsarbeten kommer att göras i rondellen Källgatan/Nygatan. Arbetet beräknas pågå vecka 34 och 35. Rondellen kommer att vara avstängd för genomfart för trafik som kommer från Järnvägsgatan samt för trafik som kommer från Rådmansgatan och ska vidare mot Eskilstunavägen. Tillfälliga störningar kan också förekomma i övriga trafikriktningar.

Gorsingeholmsvägen

Beläggningsarbeten kommer att göras på Gorsingeholmsvägen (Fridhemsgatan, Strängnäs valskvarn och Gorsinge). Under 19-20 augusti görs förberedande arbeten och beläggningsarbetet pågår 21-22 augusti. Flaggvakter kommer att finnas på plats onsdag och torsdag.

Kilenvägen

Delar av Kilenvägen kommer att vara avstängd för VA-arbeten. Trafiken leds om via Mariefredsvägen – Lärlingsvägen – Fårhusvägen och omvänt. Arbetet startar vecka 34 och beräknas pågå till och med vecka 38.

Vid frågor

Om du har frågor kring vägarbeten kan du kontakta kommunens kontaktcenter på telefonnummer 0152-291 00. Du kan också mejla till trafikfragor@strangnas.se.

Tack för ditt tålamod och förståelse!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 augusti 2019