Strangnas.se utsedd till bästa offentliga webbplats

Strängnäs kommun tar emot Guldhanden

Kommunens webbplats, strangnas.se, har utsetts till bästa offentliga webbplats i samband med Sitevisiondagarna i Örebro.

Varje år delas priset Guldhanden ut till webbplatser och intranät som är byggda i publiceringsplattformen SiteVision. Priset hyllar lösningar som sticker ut, som bäst uppfyller sitt syfte och möter sin målgrupp. I år vann strangnas.se Guldhanden för bästa offentliga webbplats.

- Utmärkelsen är ett kvitto på att det arbete som vi tillsammans med alla engagerade redaktörer ute i verksamheterna lagt ner på att utveckla strangnas.se det senaste året har gett resultat. Tillsammans skapar vi en användarvänlig webbplats med fokus på service och invånarnytta, säger kommunikationschef Mattias Johansson.

Så här lyder motiveringen:


”Vinnaren i denna kategori är en nybyggd webbplats som gör det enkelt för besökaren. Här krävs det få klick för att hitta rätt! Navigeringen är tydlig, och besökaren erbjuds både genvägar till populära tjänster och en effektiv sökfunktion.
Enkelheten tillsammans med det direkta tilltalet gör att webbplatsen känns modern och välkomnande.
En rolig detalj är de matnyttiga kartorna – även för barnen i kommunen. Bra jobbat!”

Utvecklingen fortsätter

För drygt ett år sedan lanserades nya strangnas.se. Kommunens webbplats fick då ett nytt utseende, delvis nytt innehåll och en rad nya funktioner, som bland annat en förbättrad sökfunktion och bättre prestanda. Under året har vi också arbetat med att utveckla och förenkla de redaktionella texterna på webbplatsen. Vi har även lagt stort fokus i att förbättra den tekniska tillgängligheten på webbplatsen, som underlättar för personer med funktionsnedsättningar som använder hjälpmedel (exempelvis skärmläsare).

Utvecklingen av kommunens webbplats är en del i kommunens digitaliseringsarbete och under hösten fortsätter arbetet med att utveckla nya funktioner och vidareutveckla det redaktionella innehållet på webbplatsen.

Har du frågor eller synpunkter och förslag om utvecklingen av kommunens webbplats? Mejla till webb@strangnas.se.

 

Guldhanden
Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 oktober 2019