Nya lekställningar snart på plats i Mariefred

Bild Ekhov

En ny lekställning står inom kort färdig i Ekhov och till sommaren färdigställs ytterligare en i Lottenlund.

I dialog med elevrådet för årskurserna 1-3 i Mariefredsskolan togs förslag fram på utformningen av de nya lekplatserna. I Ekhov var lekställningen gammal och behövde tas bort. Kommunen köpte in en ny lekställning, som elevrådet fick se, men man ville också ha dialog med elevrådet om lekplatsens övriga delar. Eleverna fick då fundera över om det behövdes någon komplettering i parken som kan göra det ännu mysigare att vara där.

Femåringarna på förskolan Nyponet har också deltagit i en dialog om Ekhov. De vill ha mer planteringar med buskar och blommor och bänkar att sitta på.

Bytet av lekställning i Ekhov beräknas vara klart om ca två veckor.

Ny lekställning i Lottenlund till sommaren

I Lottenlund var lekställningen också gammal och behövde bytas ut. Inför beställning av ny lekutrustning fick flera tycka till om vilken typ av utrustning som man ville ha på platsen. Beställningen måste sedan anpassas till kommunens mark. Barnen har även diskuterat med sina klasskamrater och gjort en sammanställning till ansvariga på kommunen. Det finns önskemål om en lekställning som föreställer ett slott eller en kyrka och som innehåller klättring, studsmatta och rutschkana.

Bytet av lekställning kommer att innebära att det under en period inte går att leka på lekplatsen. Vi hoppas att ni har överseende med detta. Vår förhoppning är att lekplatsen är färdigställd till sommaren.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 mars 2020