• Startsida
  • / Nyheter
  • / Kulturnämnden diskuterar synpunkterna om mötesplatserna

Kulturnämnden diskuterar synpunkterna om mötesplatserna

Kulturnämndens ledamöter diskuterar alla synpunkter som kom in under medborgardialogen om syftet med de kommunala mötesplatserna, under sitt möte tisdagen den 24 mars.

Mötet är öppet för allmänheten, men som vanligt numera gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning och det ökade trycket på sjukvården. Med det sagt rekommenderar vi att du som är sjuk, också med lindriga besvär, och du som tillhör någon riskgrupp (allt från listade sjukdomar till om du är över 70 år) att inte kommer till mötet den här gången, alternativt skickar någon annan som ett ombud.

Inkomna synpunkter och bakgrund

Under februari bjöd kulturnämnden in till medborgadialoger i Mariefred, Stallarholmen och Åkers styckebruk. De mötena kompletterades med att nämndens ordförande och tjänstepersoner besökte de öppna förskolorna i Stallarholmen och Åkers styckebruk, eftersom målgruppen småbarnsfamiljer saknades särskilt vid träffarna i de kommundelarna.

I första hand ville nämnden få svar på om man tänkt rätt kring syftet med mötesplatserna eller om något perspektiv saknades. Och dessutom ville man höra olika tankar och idéer kring hur mötesplatserna kan eller borde drivas i framtiden.
Du hittar alla synpunkter här , 410 kB..

Du hittar rapporten om utredningen av de kommunala mötesplatserna här , 1 MB..

Tid och plats för mötet:

Tisdag den 24 mars klockan 17, Kulturhuset Multeum i Strängnäs

Det här mötet kommer att diskutera synpunkterna som syftet med mötesplatserna för att kunna ta beslut i april. Frågorna kring driftsformen diskuteras på mötet i april och beslutas i maj.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 mars 2020