Årets nationaldagsfirande blir digitalt

Nationaldagen

Nationaldagen blir i år en mix av vanligt och digitalt firande. Dagen börjar som traditionen bjuder med musik från domkyrkans torn. Däremot kommer nationaldagstalet att sändas digitalt via kommunens webbplats.

Nationaldagen den 6 juni brukar vanligtvis firas med tårtkalas, fanborg och musikframträdanden i Ugglans park. På grund av rådande situation är det inte möjligt att bjuda in till tårtkalas, därför har kommunen i år valt att anpassa firandet så att vissa delar av programmet istället visas digitalt.

Dagens program

  • Kl. 09.00: Musik från domkyrkans torn med brassensemble ur Kulturskolans Blåsorkester.
  • Kl. 13.00: Tal av Monica Lindell Rylén (S), kommunalråd och kulturnämndens ordförande, och musik av Kulturskolans Blåsorkester under ledning av Mats-Åke Häggbom.
  • Kl. 13.15: Nationalsången spelas på olika platser i kommunen av flera mindre ensembler från Kulturskolans Blåsorkester. Spetsa öronen och låt ljudet av musik leda dina steg.

Följ sändningen

Talet och blåsorkesterns framträdande kommer att sändas via kommunens webbplats. Länk till sändningen kommer att publiceras i evenemanget Fira nationaldagen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 maj 2020