Extra feriepraktikplatser till sommaren 2020

Skolkamrater som umgås

Nu är fördelningen av årets feriepraktikplatser klar. Genom samverkan med Arbetsförmedlingen kommer kommunen också att erbjuda ytterligare feriepraktikplatser för ungdomar denna sommar.

Feriepraktik innebär att ungdomar som är 16-18 år under tre veckor får möjlighet att få en inblick i arbetslivet.

Under veckan har en majoritet av de ungdomar som sökt feriepraktikplats fått e-post med erbjudande om placering. Senast den 25 maj klockan 15.00 ska den som har fått en feriepraktikplats svara på erbjudandet. Läs mer på sidan Feriepraktik.

I år kommer kommunens äldreomsorg och barnomsorg inte att kunna ta emot ungdomar. Istället har fler fått feriepraktikplats inom stadsmiljö, som till exempel parker.

- Kommunen har under våren arbetat intensivt för att trots rådande situation ändå kunna erbjuda så många ungdomar som möjligt en chans till feriepraktik, säger Karin Svensson, enhetschef Jobbtorg Stöd och Insats.

Extra feriepraktikplatser till sommaren 2020

Kommunen har, genom samverkan med Arbetsförmedlingen, fått möjlighet att erbjuda extra feriepraktikplatser under sommaren 2020.
Anmälan till dessa platser kommer att vara öppen 27 maj till 3 juni. Platserna i extrasatsningen kommer vara i kommunens regi och är möjliga att söka för ungdomar 16-18 år och de som (oberoende av ålder) är inskrivna i kommunernas aktivitetsansvar.

Extrasatsningen på fler praktikplatser innebär att de ungdomar som inte fått erbjudande om plats i första omgången nu får en ny chans.

Mer information och länk till anmälan kommer att publiceras på sidan Feriepraktik.

Frågor?

På sidan Feriepraktik hittar du vanliga frågor och svar. Om du inte hittar svaret på din fråga kan du skicka e-post till feriepraktik@strangnas.se.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 maj 2020