• Startsida
  • / Nyheter
  • / Positivt resultat i årets undersökning av företagsklimatet

Positivt resultat i årets undersökning av företagsklimatet

Diagram över omdöme av företagsklimatet i Strängnäs kommun

Strängnäs kommun fortsätter att visa ett positivt resultat när Svenskt näringsliv presenterar sin årliga undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

I år deltog 32 897 företagare i hela Sverige i undersökningen och i Strängnäs kommun var det 174 företagare som besvarade enkäten. Det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i kommunen stiger till 3,61 på en skala från 1 till 6 och genomsnittet för svenska kommuner landar på 3,25.

Av de företag som svarade på enkäten tycker 48,5 procent att det är ett bra företagsklimat i Strängnäs kommun.

- Ett positivt resultat som det här är roligt att få, framförallt i tider som dessa. Det är ett steg i rätt riktning och vi är fast beslutsamma i att, tillsammans med näringslivets aktörer, fortsätta förbättra det gemensamma och långsiktiga arbetet med att stärka vårt företagsklimat, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M).


Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner har genomförts sedan slutet av 1990-talet. Frågorna i enkäten har varit oförändrad under många år och sammanvägningen av rankingen har varit oförändrad sedan 2002. Till i år har det därför skett en uppdatering i enkätundersökningen samt rankingen med en tydligare inriktning av frågorna mot det som kommunerna själva har möjlighet att påverka.

För dig som vill veta mer:
Svenskt näringslivs webbplats kan du läsa mer om företagsklimatet i Södermanland

På webbplatsen foretagsklimat.se kan du ta del av hela resultatet av undersökningen.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 maj 2020