Visholmen sprudlar av aktivitet i sommar

Food truck på Visholmen 2020

I spåren av coronakrisen som har gett plats åt många nya idéer och initiativ från föreningar, företagare och kommunen så sjuder nu Visholmen av liv i sommar.

I juli rullade två foodtrucks ut på Visholmen. De ska bidra till mer liv och rörelse på en uppskattad plats för rekreation och aktivitet i det centrala och sjönära Strängnäs under sommaren.

Liv och rörelse för trivsel och trygghet

Platsen för foodtrucks är ett resultat av kommunens arbete med att underlätta för våra lokala företagare efter en tuff vår. I samband med att det beslutades att tillfälligt ta bort avgiften för markupplåtelse har kommunen dessutom förberett för platser för food trucks på Visholmen.

Det finns två uttalade mål med satsningen - att skapa möjligheter för våra lokala restauranger och caféer att få nyttja ett eftertraktat läge, samtidigt som det skapar ökad trygghet genom att fler människor lockas att röra sig i området även under kvällstid.

Vi har tidigare berättat om Hamnplazan på Västervikstorget som redan hunnit bli en uppskattad mötesplats för invånarna. Hamnplazan är ett komplement till Skateplazan vid Kulturskolan och fritidsgården, skapat för äldre unga och unga vuxna.

Sommarlovsaktiviteter på Visholmen

För barn och ungdomar finns det dagligen roliga aktiviteter nere på Visholmen. Det bjuds på utomhusidrott i form av handboll, volleyboll, hockey och innebandy och finns redskap för alla utomhuslekar du kan tänka dig. Aktiviteterna på Visholmen görs i samarbete med SISU Sörmland, som tidigare hette Sörmlandsidrotten.

Vill du veta mer om aktiviteterna för barn och ungdomar på Visholmen? Läs mer på strangnas.se/antligensommar eller följ Äntligen sommar på facebook, för aktuell information om aktiviteteter i hela kommunen.

Är du intresserad av en plats på Visholmen?

Driver du restaurang eller café och vill stå på Visholmen? Än finns det platser kvar. Kontakta kommunens kontaktcenter för att få vet mer på telefon 0152-291 00 eller e-post kontaktcenter@strangnas.se.

Håll avstånd och ta hand om varandra

Stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd, tvätta händerna och ta hand om varnadra för allas bästa i dess tider.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 juli 2020