Cityplay-appen gör det enklare att handla lokalt

I höst lanseras appen Cityplay som är en satsning av Strängnäs kommun i samverkan med centrumföreningarna iMariefred.nu och Mitt Strängnäs. Målet med Cityplay är att motivera till att handla lokalt, främja det lokala näringslivet och skapa en levande kommun.

Cityplay fungerar som ett digitalt stämpelkort och samlar kommunens alla erbjudanden, butiker och evenemang på ett och samma ställe. Appen är gratis att använda både för dig som användare och för företag att registrera sina erbjudanden.

Centrumföreningarnas app

Appen finansieras av resurser från coronafonden och är en av de åtgärder som kommunen arbetat med under våren för att underlätta för lokala företagare som drabbats av coronavirusets utbrott. Det är en satsning som blivit möjlig tack vare stöd från Strängnäs kommun, men det är centrumföreningarna Mitt Strängnäs och iMariefred.nu som kommer att förvalta appen och bland annat ansvara för att bygga upp och lansera den. Syftet med appen är att motivera till att handla lokalt och på så sätt gynna det lokala näringslivet.

- Cityplay är en levande app som bygger på att lokala näringsidkare själva registrerar sig och skapar innehåll. Det kan handla om digitala stämpelkort så som ”handla nio pizzor, få den tionde på köpet” till erbjudanden och information om verksamheten, säger Karolina Zander destinationsutvecklare på Strängnäs kommun.

Förutom det digitala stämpelkortet så kan näringsidkarna använda Cityplay för att publicera nyheter och marknadsföra sina aktiviteter och event.

Lansering i höst

Arbetet med implementeringen av appen kommer påbörjas redan under sommaren, men det är först i höst som du kommer kunna hitta Strängnäs kommun bland platserna i appen.

- Vårt mål är såklart att så många av kommunens näringsidkare som möjligt ska finnas med i appen, så det är det arbetet vi kommer att fokusera på i sommar. Det är viktigt för oss att appen ska täcka hela kommunen och inte bara Strängnäs stad, säger Ann-Christine Berndtsson verksamhetsledare iMariefred.nu.

Lanseringen av Cityplay sker i höst.

Mer information

Har du frågor, vill vara med eller vill veta mer?

Kontakta Ann-Christin Berndtsson verksamhetsledare iMariefred.nu via kontakt@imariefred.nu

Har du frågor om coronafonden kontakta Strängnäs kommun på 0152-291 00.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2020