Fritidsgårdarna i Strängnäs kommun inför gårdskort

Från och med den 10 augusti 2020 så måste alla ungdomar som vistas i fritidsgårdarnas lokaler kvittera ut ett gårdskort. Med gårdskortet ges möjlighet att låna utrustning och delta i fritidsgårdens aktiviteter.

För att ta del av gårdskortet behöver du som besökare lämna dina personuppgifter och skriva på ett avtal. Genom att skriva på avtalet intygar du att du har tagit del av de regler som gäller, både trivsel- och ordningsregler samt fritidsgårdarnas policy om nolltolerans mot våld, alkohol och droger.

– Vi tror att införandet av gårdskort kommer skapa en känsla av tillhörighet hos våra besökare och leda till mindre skadegörelse, säger fritidsledaren Mikaela Martinsson.

Syftet med kortet är också att fritidsgårdarnas personal ska kunna identifiera besökare av trygghets- och säkerhetsskäl och kunna kontakta vårdnadshavare vid behov.

– Vi vill vara en trygg och positiv mötesplats, därför är det viktigt att alla respekterar våra ordnings- och trivselregler, säger Marcus Delving tillförordnad fritidsgårdschef. Man måste visa personal och andra besökare respekt och ha ett vårdat språk så att alla känner sig bekväma. Bryter man mot reglerna kan man i värsta fall få sitt gårdskort indraget och då är man inte längre välkommen.

Besökarna ställer sig positiva till förändringen.

– Det känns bra att få ett gårdskort som man kan panta ut saker med istället för sina nycklar, säger en besökare. Glömmer man att hämta ut gårdskortet när kvällen är slut kommer man i alla fall in hemma.

Strängnäs fritidsgårdar

Strängnäs fritidsgårdar består av Åkers fritidsgård, Mariefreds fritidsgård samt Strängnäs fritidsgård och är öppna för dig som går i åk 6 till och med den dagen du fyller 18 år.​ Läs mer om fritidsgårdarnas verksamhet här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 augusti 2020