Thomasgymnasiet öppnar igen

Den 18 augusti är det skolstart för gymnasieeleverna på Thomasgymnasiet och efter en annorlunda vår kommer undervisningen bedrivas i klassrummen igen.

Under våren rekommenderade Folkhälsomyndigheten att all undervisning för gymnasieelever skulle hållas på distans som ett led i att bromsa smittspridningen av covid-19. Lagom till skolavslutningen, den 15 juni, drogs rekommendationerna tillbaka och det är nu möjligt att bedriva undervisning i klassrummen igen.

– Jag vet att många, både anställda och elever, tycker att det ska bli skönt, roligt och stimulerande att återigen få träffas och arbeta tillsammans i ett känt sammanhang, säger Daniel Moberg, rektor på Thomasgymnasiet.

Även om undervisningen sker i klassrummen igen är allt inte helt som vanligt. Det är fortfarande viktigt att följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och anpassa både rutiner och lokaler för att inte bidra till ökad smittspridning i samhället.

– Vi har lärt oss mycket under den omtumlande våren som vi nu tar med oss i höst. Jag är stolt över både personal och elever som under våren gjorde något som många inte trodde var möjligt – när vi hastigt ställde om till fjärrundervisning, fortsätter Daniel Moberg.

Nya rutiner

Thomasgymnasiet har vidtagit flera åtgärder utifrån de riktlinjer som finns. Bland annat har man glesat ut i klassrummen, skapat fler undervisningslokaler, minskat antalet platser i matsalen, ökat städningen av lokalerna och skapat större möjligheter att sitta ute på rasterna. Det kommer inte heller genomföras några vanliga föräldramöten i skolan utan de kommer att ske i digital form.

De elever som kan uppmanas också att använda andra färdmedel än kollektivtrafik för att ta sig till skolan. Detta för att undvika trängsel på bussar och liknande. Läs mer i nyheten "Undvik trängsel på bussarna – res bara om du måste".

Nya tider för uppropet

Ytterligare en åtgärd är att man har infört olika uppropstider inför skolstarten för att undvika att samla allt för många elever samtidigt och för att kunna sitta utspritt i idrottshallen.

Information inför skolstarten har gått ut till berörda elever och vårdnadshavare.

Här hittar du uppropstider för höstterminen 2020 på Thomasgymnasiet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 augusti 2020