Riksfärdtjänst inför julen 2020

Du som vill besöka nära och kära under julhelgen och är i behov av riksfärdtjänst behöver inkomma med din ansökan till socialkontoret senast fredag den 6 november.

Julhelgen närmar sig med stormsteg och trots pandemin är det många som vill resa till nära och kära. Du som är berättigad riksfärdtjänst och ska resa utanför kommungränsen kan ansöka om riksfärdtjänst via kommunens socialkontor.

Ansök senast fredag den 6 november.

Du som vill ansöka om resa med riksfärdtjänst under julhelgen behöver skicka in din ansökan till Socialkontoret i god tid, senast fredag den 6 november.

Detta eftersom socialkontoret ska kunna hantera ansökan och för att beställningarna ska hinna komma in till riksfärdtjänsten i tid. Riksfärdtjänsten måste få in beställningar med taxi och specialfordon för perioden 23 – 27 december senast fredagen den 4 december. 

Anledningen till ett så tidigt stoppdatum beror på att tåg och flyg förväntas att snabbt bli fullbokade, särskilt nu när det finns färre avgångar än normalt. Taxibilar är också en bristvara.

Resor kan behöva samplaneras under julen

Riksfärdtjänsten har sedan pandemin startade haft låg eller ingen samplanering av resenärer, men inför jul kommer de att behöva samplanera för att få fordonen att räcka till.

Därför rekommenderas personer med behov av ensamåkning att överväga om de ska resa till jul då riksfärdtjänst inte kan garantera ensamåkning i den utsträckning som det i dessa dagar kan komma att efterfrågas.

Här kan du läsa mer om riksfärdtjänst och skicka in din ansökan.

För dig som reser med vanlig färdtjänst fungerar det som vanligt även under julhelgen. Läs mer på strangnas.se/fardtjanst.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 oktober 2020