Välkomna till klimatvecka

Illustration med sol, vindkraft, blommor och väder.

Klimatveckan flyttar till 2021

Klimatveckan som skulle ägt rum 13-20 november 2020 flyttas fram på grund av de nya skärpta råden från Folkhälsomyndigheten och regionens smittskyddsläkare. Nytt datum för 2021 kommer. Fram till jul kommer vi istället att presentera några utvalda digitala evenemang med fokus på klimatet. Håll utkik i evenemangsguiden!

Under klimatveckan mellan den 13 och 20 november uppmärksammas klimatet med ett fullspäckat program med allt från föreläsningar till barnteater.

Klimatinitiativ Strängnäs och Strängnäs kommun bjuder tillsammans in till åtta dagar med fokus på klimatet. Med konst, teater, föredrag, musik, workshops och mat ska veckan inspirera till engagemang för klimatet.

Invigning den 13 november

Veckan invigs på Multeum fredag den 13 november kl 13 av Klimatinitiativ Strängnäs som berättar om sitt ideella arbete med klimatfrågor lokalt.

Miljökoordinatorn på Strängnäs kommun ger en inblick i kommunens klimatstrategi och utställningen Frön för framtiden har vernissage. Utställningen visar en rad existerande exempel på hur ett klimatsmart samhälle kan se ut.

Program för alla åldrar runt om i Strängnäs kommun

Ett axplock ur programmet:

  • Eva Mineur, utredare på Klimatpolitiska rådet och Strängnäsbo, talar om vad Sverige behöver göra för att sänka utsläpp i den takt som krävs för att nå klimatmålen. Hon lyfter också vad den pågående pandemin betyder för framtidens klimatpolitiska arbete.
  • För barnen spelas teaterföreställningen Vart tog min Igloo vägen som handlar om flickan Oolik, en helt vanlig flicka som ger sig ut på ett ovanligt äventyr när hennes igloo börjar smälta.
  • Författaren Jesper Weithz gästar Multeum för ett scensamtal där han berättar om nya boken "2020" som beskrivits som framtidsoptimistisk klimatsatir.
  • Dramatikern Anders Duus resonerar utifrån sitt författarskap om varför vår tids viktigaste fråga så sällan tolkas på scenen, vita duken eller i TV.
  • Nyskapande konstperformance av Människokonsten.
  • Karin Lundell, måltidschef i Strängnäs kommun, tipsar om mat och reder ut varför maten är en av nycklarna till ett klimatsmart och njutningsfullt liv.

Läs hela programmet i evenemangsguiden

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 november 2020