• Startsida
  • / Nyheter
  • / Bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar fortsatt stängda

Bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar fortsatt stängda

I Strängnäs kommun har kulturkontoret och teknik- och servicekontoret valt att fortsätta hålla sina lokaler stängda för publik och allmänhet fram till den 18 januari 2021. Det gäller till exempel badhus, ishallar, scener, bibliotek och gym.

Bakgrunden till beslutet är den fortsatta samhällsspridningen av covid-19. Om läget förändras kan kommunens beslut komma att ändras.

De verksamheter som fortfarande har öppet ställer om och anpassar verksamheten för att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för att bromsa spridningen av smitta. Det handlar till exempel om riktlinjen om max åtta personer för sammankomster och andra möten, att det ska gå att hålla avstånd och att man kan tvätta händerna.

Aktiviteter och verksamhet för barn och unga upp till och med 15 år (födda 2005 eller senare) ska fortsätta i så stor utsträckning som möjligt.

Det här gäller till och med den 18 januari

  • De kommunala badhusen, ishallarna, idrottshallar och gymet i Thomas arena är stängda för allmänheten.
  • Biblioteken fortsätter erbjuda olika tjänster utanför lokalerna som till exempel digital utlåning via Bibblan till dörren. Läs mer på bibliotekets webbplats.
  • De kommunala mötesplatserna och scener öppnar för nödvändig verksamhet den 27 november. Det kan handla om föreningars årsmöten och intern produktion som till exempel inspelning av digitala evenemang till Kultur Hemma.
  • Fritidsgårdarna fortsätter jobba med ungdomarna fast online, utomhus eller förbokade grupper fram till den 23 december.
  • Kulturskolan fortsätter som vanligt.
  • Publik verksamhet pausar till den 18 januari.
  • Fritidsbanken erbjuder utlåning av utrustning och prylar för aktiviteter på egen hand. Du hittar dem på facebook eller på Fritidsbankens sida på webben.
  • Kulturhusets Multeums kafé BuddhaBowl öppnar för gäster som har bokat i förväg och för avhämtning. Följ dem på facebook och instagram: @buddhabowl_se

Tips på aktiviteter

Ta del av kulturen hemifrån

Digitala evenemang och tips för dig som vill ta del av kulturupplevelser hemifrån.

Ta del av evenemang

I vår evenemangskalender hittar du tips på aktiviteter.

Ta del av turistbyråns tips

På strangnas.se/turism finns tips på lokala utflyktsmål och utomhusaktiviteter. Där finns också en lista med lokala matställen med avhämtning.

Om du har frågor

Har du frågor om till exempel årskort, bokningar eller annat som gäller fritidsverksamhet hör av dig till fritidsenheten@strangnas.se eller telefon 0152-291 00.

Har du frågor om kulturverksamhet, som till exempel bokningar, hör av dig till kulturproduktion@strangnas.se eller 0152-296 82.

Har du frågor som gäller biblioteken, som till exempel Bibblan till dörren, hör du av dig till bibliotek@strangnas.se eller ringer till 0152-296 70.

Mer information om corona

På kommunens webbplats har vi samlat information om hur kommunens verksamheter påverkas av covid-19. Läs mer på strangnas.se/corona

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 november 2020