• Startsida
  • / Nyheter
  • / Avrådan från besök på kommunens boenden under jul och nyår

Avrådan från besök på kommunens boenden under jul och nyår

För att minska risken för smittspridning av covid-19 avråder kommunen anhöriga från att besöka kommunens boenden under jul och nyår. Avrådan är ett av många led för att förekomma smittspridning på särskilda boenden.

Äldre och personer som tillhör andra riskgrupper har högre risk att bli allvarligt sjuka i covid-19. Vi måste alla hjälpas åt att minska risken för smittspridning och därför vädjar kommunen till anhöriga att inte besöka våra boenden under jul- och nyårshelgerna. Avrådan från besök är ett av många led för att förekomma smittspridning på kommunens särskilda boenden.

För anhöriga som ändå vill besöka sin närstående rekommenderas att besöket sker utomhus eller digitalt. Alla eventuella besök måste planeras och koordineras tillsammans med personalen för att kunna genomföras på ett säkert sätt utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

På sidan Information för dig som anhörig hittar du mer information om vad som gäller kring besök på kommunens boenden och hur du som anhörig ändå kan ha kontakt med din närstående med hjälp av till exempel videosamtal.

Även om mycket är annorlunda i år så firas julen på kommunens boenden precis som vanligt med jullunch och gemensamma aktiviteter. Tillsammans hjälps vi åt för att göra detta ovanliga år så vanligt som möjligt!

Stöd till anhöriga

Kommunens anhörigstöd erbjuder hjälp för den som känner sig ensam eller har behov av stöd. Läs mer på sidan Anhöriga.

Mer information om covid-19

På vår samlingssida strangnas.se/corona kan du ta del av mer information om hur kommunens verksamheter påverkas coronapandemin.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 december 2020