• Startsida
  • / Nyheter
  • / Stängda verksamheter och fortsatt distansundervisning för att hejda smitta

Stängda verksamheter och fortsatt distansundervisning för att hejda smitta

Den 18 december kom nya skärpta restriktioner från regeringen. Här har vi samlat information om hur kommunala verksamheter berörs. Vissa verksamheter stängs, andra har fortsatt stängt och distansundervisningen för gymnasieelever fortsätter.

De nya restriktionerna ska bidra till att folksamlingar och trängsel begränsas och att smittspridning stoppas.

Måndag den 21 december beslutade Strängnäs kommun om hålla kultur- och idrottsverksamheter stängda enligt nedan:

  • Idrottsanläggningar hålls stängda från 22 december till och med 24 januari.
  • Thomasbadet, Åkersbadet och Thomasbadets gym stängs ner helt. För badhusen gäller vidare att skolundervisning för grundskola tillåts.
  • Ishallarna i Strängnäs, Mariefred och Åkers Styckebruk stängs ner helt. För ishallarna gäller vidare att skolundervisning för grundskola tillåts.
  • Inomhusanläggningarna stängs ner helt, undantaget är skolundervisning för grundskola. Undantaget är även elitverksamhet som får fortsätta att bedriva verksamhet. I Strängnäs kommun gäller det Strängnäs futsal i Svenska futsal-ligan och Strängnäs innebandyklubbs A-lag i allsvenskan.
  • Alla bibliotek är fortsatt stängda och öppnar 27 januari (på grund av studiedag ). Biblioteken fortsätter erbjuda tjänster utanför lokalerna, till exempel digital utlåning via Bibblan till dörren.

Fortsatt distansundervisning för gymnasieelever

Folkhälsomyndigheten och regeringen meddelade den 18 december att landets gymnasieskolor ska ha fortsatt fjärrundervisning till och med måndag 24 januari 2021. Detta innebär att du som går ett nationellt program på Thomasgymnasiet fortsätter med fjärrundervisning på samma sätt som före jullovet. För elever som läser på introduktionsprogrammet fortsätter undervisningen på skolan som vanligt.

Elever och vårdnadshavare får information kontinuerligt via lärplattformen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 december 2020