• Startsida
  • / Nyheter
  • / Nu gäller nya stängningstider för alla serveringsställen

Nu gäller nya stängningstider för alla serveringsställen

Från och med 1 mars begränsas öppettiderna för alla serveringsställen som restauranger och caféer, oavsett alkoholtillstånd eller inte. Alla gäster ska ha lämnat lokalen senast klockan 20.30. Efter klockan 20.30 får man hämta mat, förutsatt att man följer restriktioner och håller avstånd även vid avhämtningen.

Det här är en nationell åtgärd för att minska spridning av coronaviruset. Det är viktigt att vi tillsammans hjälps åt att minska smittspridning genom att hålla avstånd från varandra. Beslutet gäller tillsvidare.

Strängnäs kommun tog tidigare beslut om att serveringsställen med tillstånd att servera alkohol kunde efter anmälan fortsätta ha öppet senare än klockan 20.30. Detta gäller inte längre i och med de nya nationella restriktionerna.

Det här gäller nu vid avhämtning och för dig som gäst

Alla gäster ska ha lämnat serveringsstället senast klockan 20.30. Om du ska hämta mat kan du få gå in och vänta förutsatt att det inte uppstår trängsel. Det får inte uppstå trängsel, varken inne i lokalen eller utanför. Det går bra att köpa med sig folköl tillsammans med mat för avhämtning.

Är du företagare och har frågor?

Hitta svar på dina frågor på strangnas.se/servering eller mejla din fråga direkt till miljo@strangnas.se

Mer information om nationella regler finns på Folkhälsomyndighetens webbplats: Tillsynsvägledning gällande restauranger och krogar m.m. — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 januari 2023