Emma Hjelm är ny näringslivschef i Strängnäs kommun

Emma Hjelm har utsetts till näringslivschef i Strängnäs kommun. Hon är chef för kommunens kontaktcenter och kommer att kombinera det uppdraget med den nya rollen som näringslivschef. Hon är också företagare i grunden.

Syftet med den nya tjänsten och med Emma Hjelm i spetsen är att ytterligare stärka kommunens näringslivsklimat och kommunikationen med lokala företagare. Kommunstyrelsen ordförande Jacob Högfeldt ser fram emot att få Emma på plats för den nya tjänsten.

- Emma är rätt person att driva det här arbetet framåt. Hon har en bredd och en förankring som gör att hon passar mycket bra som näringslivschef, säger Jacob Högfeldt.

Emmas styrka i den nya rollen är att hon har inblick i både näringslivet och kommunen. Som tidigare företagare på heltid och senast kontaktcenterchef på kommunen har hon både förståelse för företagaren och vad kommunen kan erbjuda för stöd.

Det lokala näringslivet – kommunens stolthet

Med den nya tjänsten vill kommunen skapa ännu bättre förutsättningar för att stärka partnerskapet mellan företagare och kommunen. Ett nästa steg framåt i arbetet blir att inrätta en enklare och tydligare ingång till kommunen och vilka stöd kommunen kan erbjuda lokala företag. Syftet är att möta företagarnas behov.

- I Strängnäs kommun finns det redan ett starkt näringslivsklimat med fantastiska näringsidkare men vi vill att vårt geografiska område ska bli ännu starkare och då vill vi som kommun stärka och stötta vårt näringsliv ytterligare. Det finns en stolthet i kommunen över våra företagare men vi kan alltid stärka partnerskapet ytterligare. Att tillsätta en ny näringslivschef är att tydliggöra hur viktigt näringslivet är för hela Strängnäs kommun, säger Jacob.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 mars 2021