• Startsida
  • / Nyheter
  • / Ny ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Ny ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Ewa Thalén Finné (M) är miljö- och samhällsbyggnadsnämndens nya ordförande. Magnus Stuart (M) har varit nämndens ordförande sedan 2018 och väljer nu att lämna posten då han sedan februari i år är riksdagsledamot.

Magnus Stuart finns dock kvar i Strängnäs kommun i och med sina uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, samt i det kommunala fastighets- och bostadsbolaget SFAB.

- Jag kommer att sakna uppdraget och vill framföra ett stort tack till alla medarbetare på samhällsbyggnadskontoret som har gett mig så mycket stöd och gjort mitt uppdrag så inspirerande. Jag vill också önska Ewa Thalén Finné allt gott och lycka till i det viktiga arbete som nämnden har framför sig, säger Magnus Stuart.

Ewa Thalén Finné har varit riksdagsledamot i 18 år, ett uppdrag hon lämnade i samband med valet 2018. Hon är ledamot i SFAB:s styrelse och ersättare i kommunstyrelsen. Hon lämnar sitt uppdrag som ledamot i barn- och utbildningsnämnden i och med hon tillträder som ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

- Jag är förväntansfull inför uppdraget som ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden och ser fram emot att tillsammans med nämnden och samhällsbyggnadskontoret arbeta vidare med de viktiga frågorna om hållbart samhällsbyggande och en myndighetsutövning i toppklass, säger Ewa Thalén Finné.

Förändringen beslutades av kommunfullmäktige den 26 april och trädde i kraft den 1 maj.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 maj 2021