Cykelgaraget på Läggesta station öppnar 2 augusti

Nya cykelgaraget i Läggesta

På grund av försenade leveranser har arbetet på Läggesta stationsområde försenats. Men nu är det beslutat att det nya cykelgaraget öppnar den 2 augusti.

Med hjälp av medfinansiering från Naturvårdsverket har kommunen under våren låtit bygga ett nytt cykelgarage vid Läggesta station. I garaget finns plats för 60 cyklar och två lådcyklar. Den som vill parkera sin cykel på ett bekvämt och säkert sätt i det inglasade cykelgaraget kommer att kunna teckna ett månadsabonnemang på 100 kronor.

Hållbart resande

Cykelgaraget är en av många delar i kommunens långsiktiga arbete med att främja hållbart resande. Förhoppningen är att möjligheten att parkera sin cykel i det inglasade garaget ska få fler att välja cykel framför bilen. Det långsiktiga målet är att ökad cykelpendling ska bidra till förbättrad folkhälsa och minskad klimatpåverkan. 

Ökad trygghet på stationsområdet

Förutom cykelgaraget arbetar kommunen också med att montera förstärkt belysning och kameraövervakning i Läggesta för att öka tryggheten kring stationsområdet. På grund av försenade leveranser har arbetet försenats och beräknas bli klart under sommaren. Kommunen har därför beslutat att parkeringsavgifter för bilar på utomhusparkeringen ska införas med start först måndagen den 2 augusti. Läs mer på sidan Läggesta station.

Mer information

Praktisk information om hur du tecknar abonnemang och löser parkeringsavgift kommer att finnas på kommunens webbplats och på stationsområdet inför öppnandet av cykelgaraget.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 maj 2021