Här är programmet för Äntligen sommar

Inga planer för sommarlovet? Lugn, här finns tips på massor av roliga aktiviteter för dig som är sommarlovsledig. I sommarens program finns något för många smaker, så varför inte passa på att prova något nytt?

Äntligen sommar grafisk bild

Sommarens program bjuder på en mängd olika aktiviteter. I programmet hittar du sportaktiviteter som ridning, fotboll, tennis och beachvolleyboll. Och samtidigt finns det möjlighet att testa och lära sig olika spontanidrotter som skateboard och klättring och spännande lekar som Jagad, Guldbiljetten, GPS-quiz med EPA och Escape room. Dessutom finns det kulturaktiviteter som cirkus, skriva låtar, göra podd och skapa konst. Det finns helt enkelt massor att göra för barn och ungdomar i olika åldrar.

Aktiviteter i hela kommunen

I Strängnäs kommer det främst att hända grejer på Skateplazan vid Kulturskolan, Hamnplazan på Västervikstorget och på Visholmen. I Åkers styckebruk får Forsabadet besök av Fritidsbanken och deras trampbåtar, men självklart blir det också aktiviteter på Bruksvallen. Drömfabriken arrangerar aktiviteter vid Gula industrihuset och vid Östabadet i Stallarholmen. I Mariefred bjuder till exempel fritidsledare in till grillkvällar, GPS-quiz med EPA-traktor och annat skoj.

Fritidsbankens bodar hittar du på Skateplazan, Hamnplazan och i Åkers styckebruk. Där kan du låna grejer för aktiviteterna eller annat som du kanske vill göra på egen hand.

Hur funkar det?

Aktiviteterna kostar oftast ingenting, men om det gör framgår det i informationen om aktiviteten. Till vissa aktiviteter kan du behöva anmäla dig i förväg och i så fall finns det en länk till ett bokningsformulär eller en annan kontaktväg till arrangören.

Var hittar jag programmet?

Alla aktiviteter som ingår i Äntligen sommar hittar du på vår webbplats strangnas.se/sommar. Sidan uppdateras när det blir ändringar eller om det tillkommer nya aktiviteter. Här hittar du också information om hur du gör om du vill hyra en plats på Hamnplazan för loppis eller andra aktiviteter.

Förutom de aktiviteter som ingår i Äntligen sommar-programmet hittar du också förslag på evenemang för barn, ungdomar eller hela familjen i evenemangskalendern på kommunens webbplats.

Håll koll i sociala medier

Håll dig gärna uppdaterad om dagsaktuell information via sociala medier. På facebook och instagram hittar du Äntligen sommar med information till alla barn och unga och vårdnadshavare.

Dessutom har vi från och med i år ett konto på instagram som riktar sig till ungdomar som börjar årskurs 6 och äldre. Det hanteras av kommunens fritidsledare. Det kontot heter Ung i Strängnäs kommun och det är ett konto som uppdateras under hela året för att tipsa om aktiviteter för ungdomar, nyheter och information riktad till den målgruppen.

Samverkan och samfinansiering

Mängden aktiviteter som erbjuds bygger på att kommunen, RF-SISU Sörmland och olika föreningar och andra aktörer inom kultursektorn samverkar. Med hjälp av statligt stöd från Socialstyrelsen och Statens kulturråd, kommunala medel och bidrag från till exempel Sparbanksstiftelsen Rekarne är det i år möjligt att erbjuda kommunens barn och ungdomar mängder av aktiviteter i alla kommundelar under hela sommarlovet.

Det statliga stödet är riktat och ger kommunen i uppdrag att arrangera aktiviteter för barn och ungdomar mellan 6 och 15 år. Kommunens ekonomiska insats riktar sig också till ungdomar över 15 år.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 juni 2021