Utbildningsinsats i ansvarsfull alkoholservering

Under maj månad har kommunen erbjudit ägare och anställda inom restaurang- och krogbranschen utbildning i Ansvarsfull alkoholservering (AAS).

Den 19 och 26 maj genomfördes tvådagarsutbildning i ansvarsfull alkoholservering (AAS) för restaurangpersonal och ägare/tillståndshavare.

Utbildningen ges för att erbjuda kommunens innevånare och besökare en säker restaurangupplevelse på samma gång som företagen och restaurangpersonalen får kunskap om gällande lagsstiftning.

– Det här är ett bra tillfälle i grupp diskutera ämnen som de flesta restaurangägare och personal hanterar, säger Berit Rydberg, Alkoholinspektör i Strängnäs kommun.

Ämnen som togs upp var bland annat: Alkohol- och narkotika lagstiftningarna, alkoholens medicinska effekter och konflikthantering. 13 personer (restaurangpersonal och ägare/tillståndshavare) från Strängnäs kommuns geografiska område deltog, och klarade det avslutande skriftliga kunskapsprovet med mycket bra resultat.  I utvärderingen svarade deltagarna att man tyckte att utbildningen var mycket bra.

Utbildningen planeras att hållas årligen även framöver. Satsningen har genomförts i samarbete med Eskilstuna kommun. Utbildade gjorde kommunernas egna handläggare tillsammans med extern utbildare.

Här kan du läsa mer om kommunens arbete enligt metoden ansvarsfull alkoholservering, AAS.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juni 2021