Ta en bild på din natur i vår fototävling

Sommar i Länna

Den 5 juni är det Världsmiljödagen. Det är en av FN:s internationella temadagar, och fokuserar i år på att återställa vår relation till naturen. Det vill vi uppmärksamma genom att bjuda in dig till en fototävling. 

Att återställa vår relation till naturen kan betyda många olika saker. Strängnäs kommun är nyfikna på vad du gör för att ge naturen och miljön av din tid.

Odlar du kanske blommor i en låda på balkongen? Sätter du upp en fågelholk i ett träd på din tomt? Läser du på för att kunna konsumera på ett miljösmart sätt? Oavsett vad du gör så vill vi gärna höra mer om vad du gör eller vilka platser du uppskattar i vår natur.

Var med och tävla

Skicka in en egen bild tillsammans med dina ord om vad du gör för naturen. En jury väljer ut fem vinnande bidrag. Du kan vinna ett paket med bra att ha-saker som du kan använda när du är i naturen.

Tävlingen pågår hela sommaren, fram till den 31 augusti. Det går bra att skicka in flera bidrag. Vinnarna publiceras här på vår webbplats den 13 september.

Så här tävlar du

  1. Ta en bild i liggande format.
  2. Skriv en text som beskriver hur du bidrar till en hållbar miljö.
  3. Skicka in bild och text till: msn@strangnas.se. I ämnesraden skriver du Fototävling.

Vi kontaktar vinnarna i början av september.

Dina bilder och personuppgifter

I samband med att du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi publicerar din bild och ditt namn. Om du vill dela med dig av ett tips, men önskar att vara anonym, går det också bra såklart. Meddela det när du skickar in ditt bidrag.

Läs mer om hur kommunen hanterar personuppgifter.

Vilka är jury?

Juryn består av medarbetare på kommunikationsavdelningen, samhällsbyggnadskontoret och kommunens hållbarhetsfunktion.

Om världsmiljödagen 2021

Världsmiljödagen instiftades av FN år 1972 för att uppmärksamma miljön som vi tillsammans lever i och har ansvar för. Läs mer om hur du kan skydda naturen på deras webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2021