• Startsida
  • / Nyheter
  • / Anders Härnbro (S) blir nytt kommunalråd den 1 augusti

Anders Härnbro (S) blir nytt kommunalråd den 1 augusti

Anders Härnbro socialdemokratiskt kommunalråd

Anders Härnbro (S) blir nytt kommunalråd och förste vice ordförande i kommunstyrelsen. Han tillträder sina uppdrag den 1 augusti.

Det här är Anders Härnbros första uppdrag som förtroendevald i Strängnäs kommun, men han har tidigare bland annat varit kommunstyrelsens ordförande i Finspångs kommun och vice ordförande i regionstyrelsen i Östergötland. De senaste två åren har han varit Strängnäs kommuns koordinator för social hållbarhet, en tjänst som han nu tar tjänstledigt från. Han är 48 år och bor utanför Stallarholmen med sin sambo och bonusson.

– Det känns verkligen stort att ha fått det här förtroendet att vara med och driva på i bygget av en starkare och mer jämlik kommun. När Leif Lindström slog klubban i bordet blev jag som rörd. Den politiska inriktningen vi har i Strängnäs kommun, att folk oavsett bakgrund som bor i tätort eller på landet ska kunna känna sig trygga i livet och känna sig hemma, är viktig. Idag gör vi detta med utgångspunkt i hållbarhetsfrågorna. Det är viktigt i såväl den enskilde kommuninvånarens liv som i kommunens utveckling, säger Anders Härnbro.

Ett av två kommunalråd

Han efterträder Monica Lindell Rylén (S) som tidigare aviserat att hon lämnar kommunalrådsposten. Hon behåller dock sitt uppdrag som kulturnämndens ordförande.

– Jag har uppskattat samarbetet med Monica i det kommunalrådsuppdrag som präglats av att vi har tagit oss an stora frågor tillsammans. Jag ser fram emot att nu tillsammans med Anders fortsätta utveckla Strängnäs kommun till att inom alla områden vara en av landets bästa platser att bo, leva och verka på, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M).

Kommunfullmäktige fattade beslut om Anders Härnbros nya uppdrag vid sammanträdet den 21 juni.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 juni 2021