Discgolfbanan i Mariefred ska utökas med nio hål

Discgolf i Mariefred

Intresset för discgolf, eller frisbeegolf som det också kallas, är stort och i Mariefred planerar kommunen nu att utöka banan med ytterligare nio hål. Du har möjlighet att komma in med synpunkter innan arbetet börjar.

Hammarens Discgolf-park, som ligger vid Hammarens IP, invigdes för ett år sedan och används av både invånare och besökare, skolbarn och föreningar. Av den anledningen är det nu dags möta det stora intresset och bygga ut banan.

Skogsområde med gran och tall

Eftersom discgolf är en sport som utövas i naturen är det mycket att tänka på innan arbetet drar igång. Det handlar om att värna den biologiska mångfalden, men också allemansrätten som ger oss människor möjlighet att vistas i naturen. Det aktuella området innehåller inga höga skyddsvärden, som till exempel äldre ekar, utan har brukats under längre tid. Skogsområdet som i huvudsak består av gran och tall ägs av kommunen.

Skicka in dina synpunkter

Därför vill vi nu be er om hjälp att identifiera eventuella viktiga platser som vi behöver tänka på i planeringen av arbetet med att bygga ut banan. Det kanske handlar om en liten höjd där yngre barn gärna åker pulka eller plats där det växer något unikt eller värdefullt för er Mariefredsbor.

Skicka in ditt tips till:

fritid@strangnas.se senast den 15 augusti

Dina synpunkter tas med i underlaget för att kunna göra en kul och engagerande bana för så många som möjligt. Byggstarten är planerad i höst.

Vi kommer också att föra dialog med några förskolor och skolor i närområdet.

Kartbild över området

Förslag på hur den nya delen kan se ut

Du kan också ladda ner en pdf-bild som visar förslaget här , 5 MB..

De rosa linjerna i skissen visar den nya dragningen av banan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 juli 2021