Nya roliga inslag på Visholmen och Hamnplazan i år

mobilladdare och glass vid Mälaren

Basketplan, glasskiosk, dansgolv, ett stort schackspel och bänkar där du kan ladda din mobil är några av årets nya inslag på Visholmen och Hamnplazan på Västervikstorget. Aktiviteterna ska bidra till ökad trygghet genom att vi skapar mer liv och rörelse på uppskattade platser i det centrala och sjönära Strängnäs under sommaren.

Visholmen är sedan länge en plats för spontana aktiviteter och rekreation. Västervikstorget är ett av våra populära krogområden, som är välbesökt av både invånare och besökare under sommaren. Nya inslag i miljön i år är ett dansgolv som kan användas av alla, en glasskiosk och nya bänkar där du kan ladda din mobil på Visholmen. På Hamnplazan på Västervikstorget finns nu ett stort schackspel, en basketplan och en ny muralmålning av graffitikonstnärerna Loads.

Liv och rörelse för trivsel och trygghet

Det finns två uttalade mål med satsningen på Visholmen - att i tuffare tider skapa möjligheter för våra lokala restauranger och kaféer att få verka på en attraktiv plats, samtidigt som det skapar ökad trygghet genom att fler människor lockas att röra sig i området även under kvällstid.

Hamnplazan i den krogtäta hamnen i Västerviken är en plats för möten och aktivitet som snabbt har blivit populär bland både barnfamiljer och ungdomar. Där finns också Fritidsbanken där alla kan låna fritidsprylar och utrustning gratis för att kunna testa olika sporter och aktiviteter.

Hamnplazan är ett komplement till Skateplazan vid Kulturskolan och fritidsgården, skapat i första hand för äldre ungdomar och unga vuxna, medan Skateplazan främst lockar barn och yngre tonåringar.

Sommarlovsaktiviteter på Visholmen

För barn och ungdomar finns det dagligen roliga aktiviteter nere på Visholmen. Det bjuds på utomhusidrott i form av handboll, volleyboll, hockey och innebandy och det finns redskap för alla utomhuslekar du kan tänka dig. Sommaraktiviteterna på Visholmen görs i samarbete med RF SISU Sörmland, som tidigare hette Sörmlandsidrotten.

Vill du veta mer om aktiviteterna för barn och ungdomar på Visholmen?

Du hittar alla aktiviteter på strangnas.se/sommar eller följ Äntligen sommar på instagram och facebook, för aktuell information om aktiviteter i hela kommunen.

Du kan bli en del av sommaren 2021

Du, din förening eller ditt företag är välkomna att bidra till att Visholmen och Västervikstorget fortsätter att locka människor på fler av dygnets timmar. Hör av dig till oss och bolla dina idéer.

Vill du använda en torgplats på Hamnplazan?

Om du vill ha loppis, visa upp din förening eller något annat kul som bjuder in invånare och besökare till aktivitet på torget är du välkommen att höra av dig.

Kontakta kommunens kontaktcenter för att få vet mer på telefon 0152-291 00 eller e-post kontaktcenter@strangnas.se.

Håll avstånd och ta hand om varandra

Stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd, tvätta händerna och ta hand om varandra för allas bästa i dess tider.

Från den 1 juli gäller sällskap om åtta personer inomhus och en meter mellan varje sällskap om du är på kafé eller restaurang. Med inomhus menas också ett serveringstält med tak och en eller flera väggar. Du hittar mer information om vad som gäller vid restaurang- eller kafébesök här på vår webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 juli 2021