Dags för skolstart

Barn som skriver

Välkommen tillbaka till skolan! Onsdagen 18 augusti startar höstterminen för de kommunala grundskolorna.

Mer information om terminsstarten och tider för upprop skickas ut från respektive skola. Om du har frågor kan du vända dig till skolexpeditionen på ditt barns skola.

Här hittar du nyttiga länkar för dig som vårdnadshavare inför skolstarten.

Lärplattform

I Strängnäs kommun är lärplattformen Quiculum den digitala kommunikationskanalen mellan skola och vårdnadshavare. På vår sida Lärplattform i grundskolan hittar du mer information om hur du använder lärplattformen. Quiculum finns även som app.

Skolskjuts

Behöver ditt barn skolskjuts? För att få skolskjuts måste du ansöka om skolskjuts.

Fritidshem

Ska ditt barn gå på fritids? Om du inte har en plats sedan tidigare måste du ansöka om plats på fritidshem. På vår webbplats hittar du också Vanliga frågor och svar om fritidshem.

Anmäl vistelsetider på fritids

Inför den nya terminen måste du komma ihåg att uppdatera ditt barns schema. Detta gör du i lärplattformen Quiculum.

Uppdatera kontaktuppgifter

Inför terminsstart måste du som vårdnadshavare också komma ihåg att uppdatera dina kontaktuppgifter i lärplattformen Quiculum

Ansök om specialkost

Om ditt barn är i behov av specialkost så måste du lämna in en ansökan om anpassad kost. Läs först om rutinerna för individanpassade måltider.

Läsårstider

När är det höstlov? Vilka dagar är det studiedagar i höst? På vår sida Lov och ledigheter hittar du alla viktiga datum att hålla reda på.

Information med anledning av covid-19

Stanna hemma om du är sjuk

Alla vårdnadshavare får information via lärplattformen om hur skolorna arbetar för att minska risken för smittspridning av covid-19. Viktigast är att den som känner sig det minsta sjuk stannar hemma.

Läs mer på sidan Information om corona till dig som är vårdnadshavare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 augusti 2021