Vinnarna i fototävlingen med naturtema är utsedda

Under sommaren har invånare haft möjlighet att skicka in bilder på omtyckta platser i naturen. Nu är vinnarna i fototävlingen utsedda. Två fotografer har skildrat vår dynamiska idyll genom bilder som visar på värdet av natur i såväl staden, som landet och vattnet.

På Världsmiljödagen den 5 juni utlyste Strängnäs kommun en fototävling med naturtema. De två bilderna som gick till final är båda vinnare utan rangordning. Fotograferna belönas med varsitt insektshotell och ett litet kit för picknick i naturen. Grattis Sandra Hellkvist och Jenny Lundberg!

Vinnarbild: Naturen i staden fotograferad från Visholmen

Västerviken och domkyrkan

Så här skriver fotografen Sandra Hellkvist om sin bild:

Världsmiljödagen för mig är njuta av vatten, djur och fint väder. En gemenskap som man får nere vid hamnen.

Vinnarbild: Landsbygd i Skämby, Åkers styckebruk

Skämby Åkers styckebruk

Fotografen Jenny Lundberg beskriver hur hon försöker leva hållbart och att alla kan bidra med något litet för att göra skillnad.

Att försöka leva hållbart kan ibland kännas svårt. Men om alla gör något litet så kan vi alla göra stor skillnad. Hemma hos oss har vi till exempel endast virkade disktrasor som vi tvättar och använder om och om igen. Vi samlar regnvatten för att vattna våra grönsaksodlingar. Ska vi handla på den lokala matbutiken tar vi självklart cyklarna.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Era tips kommer alla till godo

Tack till er som skickade in era bidrag i bild och som tips! Vi samlar alla tips här på vår webbplats för alla att ta del av. Välkomna tillbaka för en ny tävling nästa år.

Om Världsmiljödagen

Världsmiljödagen är en av FN:s internationella dagar. Varje år har dagen ett nytt tema. År 2021 ligger fokus på att återställa vår relation till naturen. Att återställa vår relation till naturen kan betyda många olika saker. Kanske odlar du blommor i en låda på balkongen, eller sätter du upp ett insektshotell på din tomt? Eller så är kanske ditt bidrag att välja miljösmarta val när du handlar?

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 september 2021