• Startsida
  • / Nyheter
  • / Strängnäs kommun är kvar i topp 50 i årets näringslivsranking

Strängnäs kommun är kvar i topp 50 i årets näringslivsranking

Strängnäs kommun landar i år på plats 49 i Svenskt Näringslivs ranking. Ett betyg som visar att företagen är fortsatt nöjda med företagsklimatet i kommunen.

Strängnäs kommun hamnar på andra plats i företagsrankingen i Södermanlands län, efter Trosa som kom på första plats. Därmed är både Strängnäs och Trosa med i topp 50 i Sverige. Kommunpolitikernas attityd mot företagande och kommunens information är de områden inom vilka Strängnäs kommun tar de största kliven uppåt. 

– Vi ska vara stolta över resultatet, vi jobbar mer och mer tillsammans, näringsliv, föreningsliv och kommun. Vi har varit mitt i en pandemi men trots det fortsatt att utveckla vår relation med våra företagare och just nu är det viktigt att vi står stadigt och stöttar varandra. Strängnäs kommun har gjort en resa uppåt de senaste åren i Svensk näringslivs ranking, men vi har mer att ge och det kommer vi att göra tillsammans, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M).

– Jag är glad och stolt. Efter en längre period av pandemin så är vi nöjda, det är väldigt skönt att veta att vi ligger såpass stabilt. Vi är en bra plats att bo, leva och verka på och nu fokuserar vi på resan mot Sveriges bästa företagsklimat, säger kommunens näringslivschef Emma Hjelm.

Om Svenskt Näringslivs ranking

Svenskt Näringsliv genomför varje år en enkätundersökning med sina medlemsföretag för att få en bild av hur de upplever företagsklimatet i landets kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. Svaren på undersökning utgör sedan grunden för ett betyg, mellan 0-6 samt ett underlag för en kommunranking av företagsklimatet för hela landet.

Ta del av Svenskt Näringslivs ranking i sin helhet på deras webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 september 2021