Kultur med fokus på klimatet under Klimatveckan 2021

Framtiden är cirkulär! Det är temat på årets klimatvecka som med konst, föredrag, musik, workshopar och barnteatern ”Var är min igloo?” vill inspirera till engagemang för klimatet.

Under klimatveckan mellan den 12 och 20 november uppmärksammas klimatet med ett fullspäckat program.

– Med hjälp av kultur vill vi lyfta klimatfrågan och öppna upp ögonen för hållbarhet och ett cirkulärt tänkande. Kanske även möta dom som inte brukar tänka klimatsmart, säger Jannicke Fyhr, kulturproducent.

Vill sätta klimatfrågan på agendan

Idén till Klimatveckan föddes i ett möte mellan Kulturkontoret och Klimatinitiativ Strängnäs, som är en stark ideell grupp i Strängnäs som arbetar för att sätta klimatfrågan på agendan lokalt.

– Vi vill nå ut brett och arbeta med många olika kanaler. När vi kan samarbeta med kommunen så gör vi gärna det. På Multeum finns perspektiv och erfarenheter som gör oss starkare, säger Anders Duus, Klimatinitiativ Strängnäs.

Medarrangörer till Klimatveckan 2021 är Klimatinitiativ, ABF, Studiefrämjandet och Strängnäs Riksteaterförening.

Träffa kommunens hållbarhetsfunktion

Kommunens hållbarhetsfunktion finns på plats i samband med aktiviteterna på Multeum. De informerar om den nya klimat- och energiplanen och pratar klimat och hållbarhet med alla som vill.

Aktiviteter under Klimatveckan 2021

Bland några av veckans aktiviteter på Multeum i Strängnäs finns ett författarsamtal mellan kommunförfattare Magnus Utvik och Maria Frensborg om hennes bok "Dag före röd dag" som bland annat lyfter fram klimatångesten i en helt vanlig familj. Du kan också delta i en workshop med lärare och elever från kursen Recycle Design – återbruk på Eskilstuna folkhögskola.

Du hittar alla aktiviteter och evenemang som äger rum under Klimatveckan på strangnas.se/klimatvecka.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 november 2021