• Startsida
  • / Nyheter
  • / Nu blir kollektivtrafiken i Strängnäs grönare och skönare

Nu blir kollektivtrafiken i Strängnäs grönare och skönare

Från och med den 12 december kommer stadstrafiken i Strängnäs börja köras med elbussar och övrig bussar drivas med förnybara drivmedel. – Det här är en viktig del för att nå ett mer hållbart samhälle, säger Jacob Högfeldt, kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs kommun.

Det kommer vara en hel del som är nytt för resenärerna när det nya avtalet för kollektivtrafiken i Strängnäs kommun börjar gälla från och med den 12 december. Det mest påtagliga är kanske att stadstrafiken i Strängnäs helt kommer köras av elbussar. Det kommer minska trafikbullret i stan och göra resan behagligare för resenärerna.

Totalt kommer cirka 30 bussar att användas och de som inte drivs av el kommer att köras på biogas. En satsning som är helt i linje med kommunens ambitiösa mål att vara en klimatneutral kommun senast år 2040.

– Vi har hela tiden haft med detta mål i vår kravställning tillsammans med Region Sörmland och kollektivtrafiken. Det här är en viktig del för att nå ett mer hållbart samhälle. Med detta avtal får vi en kollektivtrafik som är klimatneutral och det är ett stort steg på vägen, säger Jacob Högfeldt, kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs kommun.

När de nya el- och biogasbussarna börjar rulla i december 2021 och januari 2022 kommer resenärerna även märka av flera andra nyheter, till exempel wi-fi ombord och USB-uttag för laddning, hjärtstartare, babyskydd och kamerabevakning. En del i det nya avtalet med Bergkvarabuss gör att en del av ersättningen till trafikföretaget baseras på kundnöjdhet och punktlighet.

Kom och fira med oss!

Sörmlandstrafiken, Bergkvarabuss och Strängnäs kommun kommer befinna sig på Strängnäs Julmarknad den 11 december. Kom och låt oss bjuda på kaffe, titta på de nya bussarna och ställ alla frågor du har om kollektivtrafiken.

Mer information hittar du på sormlandstrafiken.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 november 2021