Finningeskolan firar 40 år under hösten

I höst är det 40 år sedan Finningeskolan i Strängnäs öppnades. Skolan firar med allt från öppet till hus till festlunch med eleverna.

Skolan är sig lik på utsidan trots att 40 år har passerat sedan hösten 1981. Men på Finningeskolan har det hunnit hända mycket genom åren.

Under hösten har en arbetsgrupp på skolan arbetat med att planera aktiviteter för att fira skolan. På en utställning i skolans lokaler har foton och tidningsklipp om skolans historia visats upp och vårdnadshavare har fått komma på öppet hus. Eleverna har firat genom att gå tipspromenad, fått önska en favoritlunch och även bjudits på efterrätt. Flera av skolans gamla eldsjälar har bjudits in att besöka skolan.

- Det har varit en lärorik höst med nya och gamla möten. Finningeskolan är i ständig utveckling och vi undervisar nu barn till några av dem som gick i skolan på 80-talet. Mycket är sig likt men pedagogiken utvecklas och elever och personal kommer och går. Vi är väldigt stolta över det arbete vi gör, säger rektor Carina Tinker.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 november 2021