Kommunen i framkant med klimatarbetet

Strängnäs kommun är nu en av fyrtiotalet klimatkommuner där alla har ett klimatarbete i framkant. – Vi är stolta att vara en del i detta sammanhang och ser fram emot ytterligare hårt arbete tillsammans med övriga medlemmar, säger Lars Ekström, kommundirektör.

– Som medlemmar i Klimatkommunerna får vi möjlighet att hämta inspiration och lära oss av andra kommuner men också dela med oss av vårt arbete, säger Lars Ekström, kommundirektör.

Klimatkommunerna är en förening för kommuner och regioner som jobbar aktivt med lokalt klimatarbete som ligger i framkant i Sverige och världen, med tuffa klimat- och energimål och ambitiösa åtgärder. Innan vi blev godkända som medlem gjorde de en utvärdering av vårt klimatarbete. I den fick vi 45,5 poäng av 67 möjliga och så här skriver de om resultatet:

”Strängnäs kommun välkomnas som medlem i Klimatkommunerna. Kommunen har ett väl organiserat arbete och ett brett och ambitiöst klimatarbete. Vi uppskattar bredden och den höga ambitionen och tror att kommunen har mycket att lära andra.”

En grundpelare i Klimatkommunernas verksamhet är nätverksträffar för medlemmarna, vars syfte är att skapa en plattform för erfarenhetsutbyte, ny kunskap och inspiration.

– Vi ser fram emot att samarbeta och dela erfarenheter med övriga klimatkommuner, säger Sofie Somers, hållbarhetsfunktionen.

Läs mer om:

Strängnäs kommuns arbete med Klimat, miljö och hållbarhet.

Föreningen Klimatkommunerna.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 december 2021