Välkommen på nätverksträff för 500-årsresan

Gripsholms slott med sigill för 500-årsresan

Den 9 december bjuder Strängnäs kommun in till en nätverksträff på Kulturhuset Multeum. Vi vill tillsammans med dig, din förening eller ditt företag skapa 500-årsresan genom dåtid, nutid och framtid.

2023 uppmärksammar vi att det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung i Strängnäs. Vi vill under året länka samman historien med nutiden och samtidigt blicka framåt tillsammans med alla invånare och besökare i vår kommun. I bred samverkan mellan kommunen och aktörer från både när och fjärran skapar vi evenemang, aktiviteter och framtiden historia tillsammans.

Välkommen med dina idéer den 9 december

Var med och skapa 500-årsresan genom dåtid, nutid och framtid du också. Välkommen på vår nätverksträff som förening, företag, kulturaktör, nätverk eller dig själv.

Tid: Torsdag 9 december klockan 17.00 – 18.30
Plats: Scenrummet, kulturhuset Multeum, Strängnäs

500-årsresan genom dåtid, nutid och framtid

2023 är det 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung vid riksmötet i Strängnäs 1523. Med avstamp i den historiska händelsen vill Strängnäs kommun tillsammans med föreningar, företag och privata aktörer under året lyfta olika perspektiv som demokrati, folkhälsa, historia, kultur, makt och mänskliga rättigheter.

500-årsresan har en egen sida på vår webbplats. Du hittar också mer information i den första nyheten om projektet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 december 2021