Förskolan Äventyret invigd

Nu är Äventyrets förskola i Finninge, Strängnäs, invigd. Inom några veckor kommer ett 60-tal barn ha börjat på förskolan.

Med glass och varm choklad firade barn och pedagoger från Solgläntans förskola att de flyttar in på en ny förskola.

- Det har varit en intensiv byggperiod men nu är det roligt att vi är på plats i nya pedagogiska och moderna lokaler, säger Helena Nordin, rektor för förskolan.

Förskolan har sex avdelningar. Fyra öppnar redan nu, ytterligare en i mars och till hösten öppnar den sjätte avdelningen. På varje avdelning jobbar tre personal och förskolan ska kunna ta emot sammanlagt cirka 120 barn.

- Avdelningarna är döpta till nordiska väsen: Jätten, Älvan, Trollet, Pysslingen, Knyttet och Vätten, berättar Helena Nordin.

För barnen från Solgläntan blir det ett litet äventyr att upptäcka allt nytt och utforska både nya lokaler och ny förskolegård. Förskolan ligger intill ett skogsområde och i skogen finns en lekskulptur med svampar och en samlingsplats med bänkar.

Förskolan är ett tvåvåningshus av samma typ som Skogsbackens förskola men har fått större förråd, personalutrymme och tillagningskök.

- Vi har uppgraderat vissa ytor och har även gjort en utomhusparkering för barnvagnar så att de kan stå skyddat, säger Helena Nordin.

Kenneth Larsson, ordförande för barn- och utbildningsnämnden, är glad över att förskolan nu är färdigbyggd.

- Förskolan Äventyret är en modell för hur nämnden ser på framtida förskolor. Förskolan har fler avdelningar vilket har många fördelar, som minskad sårbarhet vid sjukdom, ökat kollegialt lärande men också bättre arbetsmiljö och ekonomi. Det är moderna lokaler för lek och lärande och även en fin utemiljö. Här kan barnen växa och utvecklas, säger Kenneth Larsson.

Förskolan Äventyret ingår i Finninge förskoleenhet tillsammans med Grävlingen, Siklöjan och Trädgårdsmästarens förskolor.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 januari 2022