Fler fältare ute i helgen den 21 till 23 januari

Kommunen stärker upp med fler fältare under den kommande helgen. Dessutom erbjuder socialtjänsten stödjande och vägledande samtal med vårdnadshavare. Anledningen är händelserna i Resecentrum och Thomas arena, när ungdomar samlades för att slåss i en arrangerad street fight.

Söndagen den 16 januari träffades ett 30-tal ungdomar inne i Resecentrum för att slåss i arrangerade slagsmål, som hade annonserats i sociala medier via kontot snas_streefight (namnet på kontot redigerat 26 januari). De uppehöll sig också i Thomas arena under en tid. Filmer och bilder från händelsen har också spritts i sociala medier efteråt.

Vad händer nu?

Händelsen filmades inte bara av ungdomarna som deltog utan också av övervakningskameror på platsen. Polisen som har fått ta del av materialet arbetar med att identifiera och lagföra dem som misstänks för brott.

Kommunen kommer med anledning av händelsen att:

  • stärka upp med fler fältande personal för att göra platsen mer trygg
  • erbjuda stödjande och vägledande samtal med vårdnadshavare
  • följa upp anmälningar om oro för ett flertal ungdomar, vilket i sin tur kan leda till utredning.

Detta gäller alla barn och dig som förälder

Det är viktigt att vi alla hjälps åt och att du som vårdnadshavare pratar med ditt barn om händelser som den här.

  • Ta reda på var ditt barn brukar befinna sig, vilka kompisar som ditt barn hänger med och vad de brukar göra, både irl och i sociala medier.
  • Du som vuxen vinner på att lyssna, bygga en relation med ditt barn och visa att du bryr dig genom positiva samtal.
  • Har ditt barn blivit utsatt för brott ska det anmälas till polisen.

Stöd och råd

Orosanmälan

Känner du oro för ditt eller något annat barn - gör en orosanmälan till socialtjänsten. Ring 0152-291 00 och be att få prata med en socialsekreterare om din oro.

Stöd från socialtjänsten

Om du eller ditt barn behöver stöd vänd dig till socialtjänsten på telefon 0152-291 00.

Stöd i hur du pratar med ditt barn

Hör av dig till oss på Stöd & insats ungdom om du behöver stöd i hur du pratar med ditt barn. Du når oss via kommunens kontaktcenter 0152-291 00.

Vad gör kommunen och polisen?

Polis och Strängnäs kommun arbetar både på kort sikt och lång sikt med ungdomsproblematik, och normbrytande beteende bland unga. Både enskilt och i samverkan. Inte minst via våra gemensamma medborgarlöften med tillhörande handlingsplan. Det är något vi kommer fortsätta med över lång tid framöver.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 januari 2022