• Startsida
  • / Nyheter
  • / Kommunen fortsätter stötta det lokala näringslivet med åtgärder

Kommunen fortsätter stötta det lokala näringslivet med åtgärder

Regeringen beslutade att släppa restriktionerna den 9 februari. Strängnäs kommun fortsätter stötta det lokala näringslivet genom att behålla många av de åtgärder man tillsatte under pandemins början.

Kommunen har sedan pandemins start tagit fram åtgärder för att stötta företagare som drabbats hårt av pandemin. Bland annat kan den som har en idé som kan vara till nytta för det lokala näringslivet fortsatt söka medel från Näringslivsfonden.

– Pandemin är inte över för våra drabbade företagare. Nu ska vi gemensamt hjälpas åt att återstarta och komma tillbaka till det nya normala, säger Emma Hjelm näringslivschef.


Kommunala avgifter som fortsatt är borttagna 2022 är bland annat

  • livsmedelstillsyn för företag i restaurangbranschen.
  • ansökningar om serveringstillstånd för restaurangbranschen.
  • tillfälliga serveringstillstånd för restaurangbranschen.

– Vi vill alla tillbaka till det normala, ett sprudlande liv där vi alla är i rörelse och återfår de sociala sammanhang som bygger ett starkt samhälle. Det lokala näringslivet är en oerhört viktig kugge i denna återstart. Vi vill därför fortsätta att underlätta återstarten för det lokala näringslivet. Det gynnar oss alla som kommuninvånare och därmed hela platsen, säger Jacob Högfeldt, kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer

Alla åtgärder sedan pandemins start har vi samlat på vår webbplats.

Har du som företagare frågor?

Kontakta naringsliv@strangnas.se om du vill ha svar på frågor eller bli uppringd.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 januari 2023