Nu sandsopas gatorna

Sandsopning

Ett säkert vårtecken är när sanden sopas upp från gator och torg. Grusborttagning och sandsopning är en samverkan mellan kommunen och dig som invånare.

Sandsopningen drar igång när vädret tillåter. Även om det känns som att våren är här redan i mitten av mars kan snö och halka plötsligt komma tillbaka och då skjuts sandsopningen framåt i tiden.

Sandsopningen startar samtidigt i alla kommundelar. Vi sandsopar först gång- och cykelvägar i kommunens olika centrumområden, sedan tar vi bostadsområden. Även torg, trappor, parkeringar och andra ytor sandsopas efterhand.

Hur kan du hjälpa till?

Grusborttagning och sandsopning är en samverkan mellan kommunen och dig som invånare. För att vi ska kunna göra vårt jobb är det till exempel viktigt att du läser våra skyltar om att flytta bilen, för att vi ska kunna sopa ordentligt.

Som fastighetsägare ansvarar du för att själv sopa din trottoar. Passa på att göra detta innan kommunen sandsopar.

Om du vill rapportera hål eller stora mängder grus på vägarna, eller något annat som behöver ses över, är vi tacksamma om du använder vår e-tjänst för felanmälan.

Mer information om sandsopning

På kommunens webbplats finns en sida där du kan du läsa mer om hur sandsopningen går till. Läs mer på sidan Sandsopning.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 mars 2022