Äntligen sommar igen med massor av aktiviteter

Äntligen sommar

Inga planer för sommarlovet? Lugn, här finns tips på massor av roliga aktiviteter för dig som är sommarlovsledig. Dessutom finns nu Fritidsbanken på fler platser i kommunen under sommaren.

Sommarens program bjuder på en mängd olika aktiviteter för barn och ungdomar i hela kommunen. Aktiviterna arrangeras av kommunen och lokala föreningar i samverkan med RF Sisu Sörmland.

Aktiviteter och läger

I programmet hittar du ledarledda sportaktiviteter som padel, ridning, luftgevärsskytt, fotboll, tennis och beachvolleyboll. Du har också möjlighet att testa och lära dig olika spontanidrotter som skateboard, streetbasket och klättring. Den mer leksugna ungdomen kan välja spännande lekar som Archery game, fotboll i bubbleballs, EPA-bingo, hitta guldbiljetter och Escape room. Du som är mer intresserad av kulturaktiviteter kan få lära dig att skriva, skapa konst, dansa eller åka på utflykt till vikingstaden Birka.

Det finns också flera läger att vara med på i sommar. Några exempel är gaming på LAN, äventyr på Go wild!, prova ovanligare vattensporter på Simmarskoj och du kan lära dig att skapa film och bild.

Aktiviteter i hela kommunen

I Strängnäs kommer det främst att hända grejer på Visholmen, Hamnplazan på Västervikstorget och på Skateplazan vid Kulturskolan. I Åkers styckebruk blir det aktiviteter på Bruksvallen. I Stallarholmen öppnar den nya aktivitetsparken vid Toresunds IP och Drömfabriken arrangerar aktiviteter på mötesplats Stallarholmen vid Gula industrihuset. I Mariefred har Fritidsbanken flyttat in vid gästhamnen under sommaren och det finns massor att göra vid Hammarens IP, Skateplazan vid Mariefredskolan och i gästhamnen.

Hur funkar det?

Aktiviteterna kostar oftast ingenting, men om det gör framgår det i informationen om aktiviteten. Till vissa aktiviteter kan du behöva anmäla dig i förväg och i så fall finns det en länk till ett bokningsformulär eller en annan kontaktväg till arrangören.

Var hittar jag programmet?

Alla aktiviteter som ingår i Äntligen sommar hittar du på vår webbplats: strangnas.se/sommar. Sidan uppdateras när det blir ändringar eller om det tillkommer nya aktiviteter.

Fler aktiviteter i evenemangsguiden

Förutom de aktiviteter som ingår i Äntligen sommar-programmet hittar du också fler evenemang för barn, ungdomar eller hela familjen i evenemangsguiden.

Fritidsbanken blir fler i sommar

I år hittar du Fritidsbankens bodar hittar du på Visholmen och Hamnplazan i Strängnäs. På Bruksvallen i Åkers styckebruk och vid gästhamnen i Mariefred. Där kan du låna grejer för aktiviteterna eller annat som du kanske vill göra på egen hand.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 juni 2022