Nationaldagsfirande i Ugglans park

Välkommen att fira nationaldagen i Ugglans park. Det bjuds på musik, uppträdanden och tårtkalas. Klockan 9 spelar Kulturskolans Brassensemble musik från domkyrkans torn och boenden på kommunens äldreboenden får under dagen få njuta av livemusik av flöjtisten Kim Persson.

Nationaldagen börjar traditionsenligt med att Kulturskolans Brassensemble spelar musik från domkyrkans torn så att det hörs över hela staden. Klockan 12.15 börjar firandet i Ugglans park med musik, tårtkalas och flagghissning.

Program:

09.00: Musik från domkyrkans torn med The Brave Buglers, Kulturskolans Brassensemble.

12.15: Musik från scenen i Ugglans park. Kulturskolans Blåsorkester spelar under ledning av Mats-Åke Häggbom

12.30: Tårtkalas! Strängnäs kommun bjuder på tårta

13.00–14.00: Flagghissning, tal, nationalsången, blåsmusik med Kulturskolan och teaterföreställning av Vasaspelet.

Ta del av hela programmet för nationaldagen här!

Flöjtisten Kim Persson spelar på äldreboenden under Nationaldagen

Under pandemiåren togs initiativet att spela konserter på äldreboenden och även i år kommer boende på äldreboenden i Strängnäs att kunna njuta av livemusik under nationaldagen.

- Vi vill att alla invånare ska ha möjlighet att fira nationaldagen på något sätt, även om man inte kan ta sig till Ugglans park eller någon av de övriga firandena i kommunen, säger Jannicke Fyhr, kulturproducent vid Strängnäs kommun.

Blockflöjtisten och folkmusikern Kim Persson kommer att uppträda under måndagen på kommunens olika äldreboenden. Kim, uppvuxen på Selaön, är lärare i blockflöjt och folkmusikensemblen på Lilla Akademien. Han är den första och enda med avlagd masterexamen i blockflöjt och folkmusik från Kungliga Musikhögskolan.

Fler nationaldagsfiranden i kommunen

Nationaldagen firas på flera håll i kommunen. Bland annat i Aspö, Stallarholmen och Mariefred. På vår samlingssida för nationaldagen kan du läsa mer om alla firanden.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juni 2022