• Startsida
  • / Nyheter
  • / Information om stöd till barn och unga skickas ut till vårdnadshavare

Information om stöd till barn och unga skickas ut till vårdnadshavare

Under vecka 28 landar foldern ”Trygga barn och ungdomar i Strängnäs kommun” i brevlådan hos alla vårdnadshavare med barn i grundskola och gymnasium. I foldern har vi samlat information om vad du som förälder kan göra och vad kommunen erbjuder för stöd.

Tanken med foldern är att ge en bredare bild av kommunens arbete för att ungdomar ska få en trygg uppväxt i Strängnäs kommun. I foldern berättar vi om vilka olika insatser vi som kommun gör och vad de innebär. Det gäller både främjande arbete som alla sommaraktiviteter och fritidsgårdarnas uppdrag, och förebyggande och stöttande insatser från socialtjänstens olika verksamheter. Urvalet grundar sig i kommunens och polisens gemensamma medborgarlöften som har ett särskilt fokus på barn och ungdomar. Du kan också ta del av information om vad du som vårdnadshavare eller annan närstående kan göra.

Foldern skickas ut till alla vårdnadshavare med barn i grundskolan och till alla gymnasieelever.

Olika stödinsatser

Alla barn är olika och alla barn har olika behov. Det kan finnas många anledningar till att man mår dåligt, men det finns hjälp att få. Ibland kan man behöva någon att prata med eller få stöd i någon annan form för att kunna må bättre. Kommunen arbetar för att barn och ungdomar får den hjälp och det stöd som de behöver. I foldern har vi samlat tips på olika insatser och verksamheter som hjälper barn som är i behov av stöd. Det kan handla om allt från utanförskap, kränkande behandling eller drogproblematik.

Läs mer om vilket stöd som finns på sidan Stöd för barn och ungdomar.

Valda delar av kommunens insatser

Innehållet i foldern täcker inte alla insatser som kommunen arbetar med. Till exempel pågår ett ständigt arbete i skolan med våra elevhälsoteam och måltidsservice jobbar hårt med att servera en varierad kost så att alla barn får i sig näring under skoldagarna. Det är många pusselbitar som alla är lika viktiga.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 juli 2022