• Startsida
  • / Nyheter
  • / Kultur för unga av unga – välkommen på Visholmsfesten 27 augusti

Kultur för unga av unga – välkommen på Visholmsfesten 27 augusti

Visholmsfesten

Strängnäs kommun stöttar unga arrangörer att skapa kulturupplevelser för ungdomar i kommunen. Den 27 augusti arrangerar Ensemble Visholmsfesten på Visholmen i Strängnäs. Den Svenska Björnstammen är det största affischnamnet coh spelar tillsammans med fyra band till från Strängnäs och Stockholm.

Periferi och Pseudo från Strängnäs öppnar Visholmsfesten med hiphop, pop och indierock. Alternativrockbanden Paraply och Elephant Handicap Scandal från Stockholm har spelat på Ensembles musikkvällar på Multeum det senaste året. Den Svenska Björnstammen, som bland annat har skrivit hits som "Vart jag mig i världen vänder" och "Svalkar vinden", avslutar kvällen.

Ensemble AB startade som ett UF-företag vid Europaskolan och har utvecklats till ett företag som skapar konserter och kulturupplevelser för ungdomar.

- Med Visholmsfesten vill vi skapa en riktig dunderkväll som man sent ska glömma! Vår främsta målgrupp är ungdomar, men alla åldrar är välkomna att komma på festivalen. Vi vill bidra till ett levande kulturliv i Strängnäs och bjuda på en riktigt bra show, säger Charlotte Noreen vid Ensemble AB.

Strängnäs kommun är med och stöttar initiativet och kommer att tillsammans med Ensemble att jobba för ett roligt, festligt och tryggt evenemang.

- Vi tror att unga vet bäst vad ungdomarna i kommunen vill ha för kulturupplevelser, därför är vi glada att vara Ensembles partner i Visholmsfesten. Vi ser fram emot att tillsammans med dem skapa en Visholmsfest med riktigt god stämning, där trygghet är prioriterad för att det ska bli en fantastisk upplevelse för alla, säger Anders Lorentz Pantzar, chef på enheten scen och kulturproduktion på Strängnäs kommun.

Drogfritt arrangemang med trygga vuxna på plats

Strängnäs kommun bygger en scen på grusplanen vid det gamla vattenverket och hägnar in festivalområdet med staket. Det är ett drogfritt evenemang, så det blir ingen alkoholförsäljning inom festivalområdet. Det finns mat och dryck att köpa på plats i samarbete med lokala aktörer.

Kommunens ungdomsråd SKUR är medarrangör till Visholmsfesten och bidrar till festivalstämningen. Dessutom finns personal från fritidsgårdsenheten på plats, både fältare och ungdomscoacher, så det finns gott om trygga vuxna i området.

Bra att veta

  • Tid och plats: 27 augusti, insläpp klockan 17, området stänger klockan 23.
  • Biljetter för barn och ungdomar (till och med 20 år): 200 kronor
  • Biljetter för vuxna: 350 kronor

Du hittar länken till biljetter och mer information i vår evenemangsguide.

I ett första skede är 900 biljetter släppta.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juli 2022